Træning eller bevægelse

Behøver man tage i fitnesscenteret flere gange om ugen?

 

”Jeg har ikke tid til at træne”. Dette er en sætning jeg tit bliver mødt med når jeg taler med folk, der ønsker at tabe sig. Måske er det svært at presse en tur i træningscenteret ind i en travl hverdag, men har du tid til at bevæge dig?

I denne fitnessfokuserede verden vi lever i, tror jeg at vi har glemt ”bevægelse” eller motion. Man behøver ikke træne for at tabe sig. Men det kan være en god ide at bevæge sig, at få rørt kroppen, at få motioneret.

Her gælder alt! Tænk bevægelse ind i hverdagen. Tag trappen i stedet for rulletrappen eller elevatoren. I stedet for at tage bussen eller bilen til arbejde (med mindre du har 80 km), kan du så måske tage cyklen? Hvis du skal ned at handle, så tag cyklen eller gå. I stedet for altid at sidde på en cafe med din veninde og drikke kaffe, kunne i så gå og drikke kaffe? I stedet får at bruge hver aften på sofaen, kunne du så gå en tur med din veninde, kæreste, eller måske bare alene med en god podcast i ørene (hvilket jeg selv er blevet rigtig glad for). Så får jeg både bevæget mig og får alle mine tanker lidt på afstand.

Man behøver altså ikke tilbringe flere timer i et træningscenter for at tabe sig. 20-30 minutters bevægelse kan gøre stor forskel. Flere af mine klienter laver træning hjemme i stuen, og opnår flotte resultater. Du kan altså sagtens opnå flotte resultater ved hjemmetræning. Det kan dog være der kommer et tidspunkt, hvor du er nået et punkt hvor du skal udfordres lidt ekstra, og her anbefaler jeg så at man investere i lidt udstyr, en kettlebell, et par håndvægte, et ”bodypump” sæt eller hvad man har mulighed for.

Når du skal i gang med din hjemmetræning, så gør lidt ud af det. Tag stadig træningstøj på, sæt musik på så du får en fed stemning.

 

Her får du et eksempel på et fullbody hjemmetræningsprogram.

Program 1 (uden redskaber)
Runde 1.
Laves af 3 omgange uden pause
øvelse gentagelser
Squat 10
jump squat 10
mountain climbers 30 sek.
HER HOLDES 2 MIN PAUSE
Runde 2.
Laves af 3 omgange uden pause
øvelse gentagelser
armstrækker 10
dips 10
rygbøjninger 10
HER HOLDES 2 MIN PAUSE
Runde 3.
Laves af 3 omgange uden pause
Øvelse gentagelser
Burpees 10
russian twist 10
sit ups 10
HER HOLDES 2 MIN PAUSE
Runde 4
Laves af 3 omgange uden pause
øvelse gentagelser
Hip thruster 10
Split squat 10
Rusisk stol 30 sek.

 

 

*tjek min instagram @ninnaskakon, her ligger flere af øvelserne i ”highlights”.
Hvis du tilmelder dig mit onlineforløb får du videoer til alle øvelser.