Gulerodsmuffins med skyr creme

Lækre grove gulerodsmuffins som kan bruges som eftermiddags snack.
Netop pga. det høje kostfiberindhold igennem havregryn og gulerødder er disse muffins et godt mellemmåltid da kostfibre bl.a. medvirker til øget mæthed.

Til muffinsene:

175 g havregryn

300g gulerod

150g æg (3 styk)

200g skyr (evt. med vaniljesmag)

40g smør

2 tsk. kanel

60g proteinpulver (smag valgfri)

2 tsk. bagepulver

2 spk. sukrin/stevia

 

Til cremen:

100 g skyr

100g friskost

2 spsk flormelis

Fremgangsmåde:

1. Smelt smøret enten i en gryde eller i mikrobølgeovnen
2. skræl og riv gulerødderne
3. bland de resterende ingredienser sammen og pisk med en elpisker
4. Når dejen er pisket godt sammen fordeles den i 12 muffinsforme
5. Bag dem ved 175grader i ca. 25 min.

Til cremen:
1. Bland skyr, friskost og flormelis sammen, pisk det med piskeris eller en gaffel så alle klumperne er væk
2. Lad muffinsene køle lidt af inden det smøres på toppen
3. Sæt muffinsene med cremen hurtigt på køl så det kan sætte sig

Opskriften giver 12 muffins.
Næringssindhold pr. styk (inkl. creme)

Kcal: 180
protein: 12 g
Kulhydrat: 13 g
Fedt: 8,2 g
Kostfibre: 2,5 g